Besök

Hej :)
Har inte uppdaterat på några dagar, har inte riktigt tid att göra det hela tiden. Tänkte skriva om ridningen idag men hade också tänkt nämna lite om när vi red i lördags. Hade en femårig flicka här som red Celine och det gick hur bra som helst. Celine gick så försiktigt hon bara kunde. Samtidigt red jag i paddocken på Meggan och hon studsade INGENTING, förutom i galoppen men det räknas inte! Det är sjukt vilken skillnad det är sen vi klippte henne!

Den här veckan är Martins syster Johanna hemma från Stockholm där hon bor i vanliga fall. Eftersom hon älskar hästar men inte har möjlighet att rida i stockholm så fick hon såklart komma hem till oss och rida. :) Och dessutom är det kul när någon annan bättre ryttare rider ens hästar x)
Vi red ut en sväng först och sen red vi i paddocken där det tyvärr var rätt fruset så Meggie tyckte det var lite för hårt. Men det gjorde inget för det var verkligen roligt att se Johanna rida Celine för hon gick så himla snyggt! :D
Langar lite bilder :)











Hoppning

Tänkte ha ett litet inlägg om hoppning. Tänkte visa lite hur det har gåttt för mig och Meggie i höst, men även en film från avramlingen som gjorde att jag blev rädd. Och dessutom tänkte jag visa en film från förr i tiden då jag inte var ett dugg rädd för att hoppa <:
Och jag orkar inte höra massa besserwiessrar som klagar på massa grejer jag kunde gjort bättre inom min ridning, eller massa hoppsnobbar som tycker att jag är en mes som inte vågar hoppa högre. Tycker ni det så ber jag er bara att dra härifrån för jag vill inte mista självförtroendet när jag äntligen kommit igång så bra.
Vill också säga att jag skäms liiite över att lägga upp detta eftersom så många kan se det, men jag vill ändå göra det. :)
Vi kan väl börja från början:




Sen skulle jag vara med i min första tävling, och min häst fick prestationsångest och jag var jättenervös så det gick inte så bra :/ Och det var på grund av detta som jag blev så rädd.




Avramlingen var 2007 och jag har knappt hoppat sen dess. Men i början av hösten nu i år så bestämde jag mig för att försöka komma över min rädsla eftersom jag tycker det är så roligt att hoppa egentligen. Och så här långt har vi kommit hittills. Är själv väldigt nöjd över våra framsteg eftersom jag verkligen är livrädd när jag hoppar och meggie har aldrig gått på en ridbana förut och inte heller hoppat annat än terräng :)


YoutubeTips!

Måste lägga upp denna filmen här. Tyckte den var rolig xD


Uteritt 5 november

I fredags kom Madde och hjälpte oss att klippa Meggie, sedan red jag och mamma gick med Celine till Cina (6 km) för att ha hästarna där över natten.
På lördagen kom Jeanette med sin shire och vi skulle rida lite mer än en mil men Cinas häst som hon körde var tydligen inte riktigt i form så hon vände och vi bestämde oss för att ta en liten mindre runda. Allt gick jättebra och vi hade det supermysigt med korvgrillning efterråt ;)

Påväg till Cina :)


Här har vi precis kommit iväg på uteritten :)


Hela gänget :)



Ryttarna ;D

CENDY ♥

I torsdags ägnade jag nästan 2 timmar åt den gamle nordsvenska farbrorn. <3 Han är så himla mysig och gosig fast att han inte vet riktigt att han halft slår ihjäl mig när han försöker gosa med mig. xD
Jag tog in honom och pysslade om honom rejält och sedan gick vi en liten runda runt huset och runt i den gamla hagen och så hämtade vi posten. Och han går ungefär som innan :D Det onda i benet är som bortblåst :D Fantastiskt!
Bjuder på lite söta bilder. Ska även skriva och lägga ut bilder om uteritten som vi hade i helgen. Men nu ska jag sova lite :)

Ögonen <3


<3


På promenad :)


Avslutar med att bjuda på en snygg failbild ;)

Ny layout :)

Ändrade lite på desginen. La även in en header. Är väl inte jättenöjd med den men den får duga så länge. Är inte lika kreativ i Photoshop som jag var förr :( Men det har väl sina perioder.

Dålig ridning och en kär Meggie

Var meningen att jag skulle hoppa igår. Testa lite nya grejer bla en liten liten oxer och dessutom testa hoppa med hinderstöden istället för däcken, eftersom det är hinderstöden som förut fått miig att känna mig osäker. Men det var sämsta dagen nånsin för mig och Meggie. När jag värmde upp studsade hon som tusan så jag tappade tyglarna och kontrollen. Dessutom höll hon på att gå omkull. Jag fattar inte varför hon studsar så mycket... något måste ju vara fel...?
Iallafall, så skulle jag försöka hoppa. Hade ställt upp den pyttelilla oxern med bildäck men hon var ganska okoncentrerad när vi red mot hindred så hon halft vägrade och halft hoppade. :s Försökte två gånger till men då var hon helt okoncentrerad och sprang bara vid sidan om, så jag bad Martin att lägga ner den lägsta bommen.
Vi gjorde ett nytt försök och den här gången kändes det bättre. Ingen studs utan en lagom snabb trav och sen ett jättesprång över hindret. Det hade varit det snyggaste hoppet ever om jag bara suttit kvar efter vi landat...
Meggie haar sån riktigt kraft från baken så jag har väldigt lätt för att ramla fram varenda gång jag hoppar, och dessutom har jag riktigt dålig balans så jag hade ingen chans att sitta kvar. Men jag satt upp igen och hoppade en gång till. Sen fick det räcka. Det var inte vår dag igår, och Meggie kan inte ansträngas för mycket eftersom hon svettas av att bara gå i hagen på grund av hennes tjocka päls. Men nu har vi äntligen fått tag i en klippmaskin så hon ska klippas innan uteritten i helgen. :)

Idag red jag och mamma ut. Hon på Celine och jag på Meggie. Det gick jättebra. Det fick bli en skrittrunda och för att Meggie skulle slippa bli så varm av sadeln så red jag barbacka och hon var jätteduktig. Hon är verkligen stabil!
Vi skulle möta Carro, en tjej som vi brukar rida ihop med som bor en bit bort, och hennes varmblod Pontus också. Och Meggie är så kär i Pontus. Hon hälsade med en gnäggning när de träffades (vilket Meggie aldrig gör, hon bryr sig inte om nån annan, utan dissar alla ;)) och hon skulle tvungetvis gå i baken på honom hela tiden och när vi skulle skiljas åt så vägrade hon gå. Hon ville bara till Pontus hela tiden. Stora damen har fallit för en spinkig liten karl ;)

RSS 2.0