Babbel om rutiner, framtiden och såklart lite hästar!

Sitter på mitt rum och ska snart sova. Är ganska trött... Är alltid det efter skolan, trots att jag alltid sover 1-2 timmar när jag kommer hem på eftermiddagen. Det är ändå rätt lugnt i skolan nu i trean. Har två eller tre vanliga lektioner per dag och allt annat är musiklektioner. Härligt! Det bästa är att jag varken har matte eller engelska som har plågat mig genom alla dessa år!
Känns så surt att ta studenten faktiskt. Vad ska jag göra sen lixom?
Just nu ser mina dagar ut som så att jag går upp nånstans mellan halv sju och sju, och tar tåget till skolan vid 07.53 och åker hem från skolan 15.55, kommer hem vid ungefär kvart över fyra och då sover jag nån timma, sedan käkar jag och resten av tiden ägnar jag åt hästarna. Jag trivs bra med dessa rutiner. Jag vill inte ens tänka på att börja i en annan skola eller börja jobba eller kanske till och med flytta?! Ne fy tusingen! Får leva i nuet och ta en dag i taget så kanske jag vet vad jag vill när det väl är dags. Min syster som är fyra år älder flyttade till Berlin idag för att plugga i en tysk skola. Kanske ska ta inspiration från henne? Eller inte x)
Jag kommer nog inte så långt med mina betyg.
Hur som helst... På tal om något helt annat..
Jag bestämde mig för att gå en promenad med Meggie idag. Jag ville ha lite omväxling. Vi rider nästan alltid samma runda när vi rider ut, så jag tänkte, varför inte ta och gå en sväng på vägarna i byn så får jag också motion?
Tänkte också att jag skulle gå förbi några som bor en bit bort som också har hästar för att se hur Meggie blir när det är andra hästar i närheten när hon är ensam.
Men det var iiiiingaaa problem. Hästarna i hagen sprang som dårar och tyckte det var jättespännande att det gick förbi en annan häst! Men Meggie tittade bara lite halvt på de och brydde sig knappt :)
Träffade de som äger hästarna också. De är så himla goa! :D
Skulle kunna stå och prata häst med de hur länge som helst!
Skulle nog även kunna sitta här och skriva om ointressanta grejer hur länge som helst också, men nej nu ska jag sova!
GODNATT! ○

Meggie, en kvinnlig kung!

Wohooo, besöksrekord på bloggen! Hela 34 stycken unika besökare, woooow ;)
Haha. 
Idag kände jag mig mycket piggare när jag vaknade. Var inte helt frisk men ändå bättre, så det första jag gjorde var att tvinga med mamma och Martin på en ridtur. Var lite stressad över att det skulle hinna börja regna. Men vi hade ganska tur med vädret. 
Jag red som vanligt min kung, Meggie, som för övrigt kanske borde klassas som drottning då hon är av kvinnligt kön, men hon passar som kung för hon är så förbannat kunglig! 
Martin red Celine och mamma gick med Alex. 
Allt gick superbra :) Meggie var jättepigg och taktade hela tiden, men det är väl bättre det än en slö häst som man måste skänkla på hela tiden. 
Det är ganska underbart egentligen, att Meggie kanske ser ut som ett segt gammalt kallblod. Men hon är alltid pigg. Och jag överdriver inte när jag säger att hon är ungefär lika pigg som mitt gamla fullblod Ceesna. 
På tal om Cessna så ska hon åka hem till Lina igen ikväll :( Sommaren har verkligen gått fort! 
Kommer sakna henne jättemycket. Men den som kommer sakna henne mest är nog ändå Celine, som har varit sällskapshäst åt Cessna. Vi lät de gå ensamma i en annan hage, för att släppa in Cessna med hennes smala ben i samma hage som en bossande Meggie känns inte så bra. 
Nu ska jag försöka hinna med att fixa några bildbeställningar. Har inte haft mycket tid till det de senaste dagarna!
Ha det bra!

Förkyyyld!

Sitter här hemma och är otroligt förkyld och orkar inte göra ett piss. Tur att Martin är här och gör allt roligt :)
I fredagsmorse åkte vi till Göteborg, jag, pappa och martin. Pappa gick på någon maskinmässa och jag och martin var på liseberg, sen låg vi över på ett hotell. Det var jättemysigt, bara det att jag vaknade med en hemsk förkylning... Buääää. 
Jag ska eventuellt hålla lite ridlektioner för våran granne som är 8 år och har en jättesöt liten B-ponny. Det ska bli spännande :D Ska kolla runt lite på internet för lite tips. Och sen ska jag väl kolla lite på Lost. Så ser väl ungefär resten av den här dagen ut..
 

Förkyyyld!

Sitter här hemma och är otroligt förkyld och orkar inte göra ett piss. Tur att Martin är här och gör allt roligt :)
I fredagsmorse åkte vi till Göteborg, jag, pappa och martin. Pappa gick på någon maskinmässa och jag och martin var på liseberg, sen låg vi över på ett hotell. Det var jättemysigt, bara det att jag vaknade med en hemsk förkylning... Buääää. 
Jag ska eventuellt hålla lite ridlektioner för våran granne som är 8 år och har en jättesöt liten B-ponny. Det ska bli spännande :D Ska kolla runt lite på internet för lite tips. Och sen ska jag väl kolla lite på Lost. Så ser väl ungefär resten av den här dagen ut..
 

Hopplektion med Meggie, film

Julia som filmat :D
 

Bilder, hoppträning

Lite bilder från hoppträningen. Det är bästa Julia som har fotat :D
Orkar inte redigera de.
 

Nostalgi-musik!

Sitter och lyssnar på musik som jag lyssnade på när jag gick i sjuan och åttan. Jag fattar inte varför jag inte lyssnat på dessa band på så länge! De är ju skitbra. Kanske tröttnade jag efter att ha lyssnat på dessa låtar hundra gånger om dagen? Haha. 
 
Embrace, riktigt mysband. Och jag tycker fortfarande att de är riktigt bra, speciellt låten "natures law", dock ger den mig lite påminnelser om de gånger jag har mått dåligt. Men det är bara att tänka bort. För låten är ju fantastiskt vacker!
 
 
 
My Chemical Romance! Såklart att man någon gång i sitt liv lyssnat på de! Förstår inte hur man inte kan tycka om de? :)
 
 
 
 
 
Panic! At the Disco. Väldigt flummigt band med flummig musik och lyrics! Det gillas!
 
 
 
ESCAPE THE FATE! Detta band har nog alltid legat mig väldigt varmt om hjärtat. Fy sjuttsingen vad jag har lyssnat på de mycket i mina dagar. Tyvärr så har de ju bytt sångare och blivit ett väldigt tråkigt band. 
Men låtarna med deras förra sångare Ronnie Radkes är såååå bra. Man får sån kick! :D
 

Jag vet...

Jag vet...
.. Att mina hästar är tjocka
... Att jag är feg som inte vågar hoppa särskilt högt
... Att jag rider dåligt
... Att jag är dålig eftersom jag inte tävlar
... Att jag är "tattig" bara för att jag inte använder märkesridkläder

Nu ser ni att jag redan vet det så ni som tänker på något av det behöver inte kommentera det :D
Tack på förhand!

Hopprekord!

Igår tänkte jag hoppa lite med Meggie på ridbanan. (Att hoppa är inte det enda jag gör. Jag skriver dock inte så mycket om när jag har ridit ut på henne och sånt x)). Det gick ganska bra. Tog dock bara tre skutt med henne eftersom jag var på terrängbanan med henne i söndags.
Det sista hoppet vi gjorde var rekord för mig och Meggie :D Innan har vi bara hoppat typ 45 cm som högst men nu kände jag att jag ville testa lite högre. Ett hinder på 65 cm. För andra är det säkert bara ett fjuttigt litet hinder men för mig är det annorlunda. Har inte hoppat så högt på fyra år. Jag var jättenervös när jag red mot det men min vilja tog över rädslan :D 
Nu gick det väl inte så jättebra, Meggie hoppade av för tidigt och rev hindret och det blev ett ganska fult hopp. Men det gör absolut ingenting! För huvudsaken är att jag vågade och att Meggie hoppade. 
Meggie har alltid svårt med var hon ska hoppa av. Det blir nästan alltid för tidigt eller för sent. Så jag hoppas vi kan få hjälp av en tränare nu i höst :)
 
Här kommer en liten film. Den är ganska dålig eftersom jag filmade med stativet. För mamma och pappa har tröttnat på att filma mig när jag rider x) De hatar det. xD
 
 
 

Terränghoppning med Alex, film

Haha, mobba inte min mors kära häst. Hon kan vara lite seg ibland, och att hon ens lyfter på benen är stort för att vara Alex. Hon brukar bara springa rakt genom hindrerna så att bommarna flyger. Haha :) 
 
 

Terränghoppning med Meggie, film

Jag och Meggieeee :D 
Filmen på mig och alex kommer så fort min käre pojkvän överfört ett klipp från sin mobil till min dator :)
 

Terränghoppning - Bildbomb!

Halloj! Är helt slut idag... Tänkte rida Meggie en sväng idag, men när jag skulle hämta henne i hagen var hon jättevarm, och alex nästan tryckte in sitt huvud i Meggies grimma för hon ville följa med ut ur hagen så jag tänkte att jag rider Alex istället :)
Red henne på Terrängbanan som jag byggde i helgen. Eller terrängbana kanske man inte ska kalla det x) Det är snarare en hage med lite små stockar i. Alex var iallafall hyffsat pigg och hoppade ganska bra för att vara hon! Hon brukar alltid springa rakt igenom hindrerna så att bommarna går sönder. Men hon hoppade faktiskt ganska bra :D
Sedan kom vår nya medryttare till Celine hit. Då red jag Cessna för att hon inte skulle bli stressad av att gå själv i hagen. Vi red på banan en sväng och gick sedan till terrängbanan. Det var jäääätteroligt att hoppa med Cessna där :D Dock så tog jag det ganska lugnt med henne eftersom hon inte gått på ungefär en månad.
Och för Anna och Celine gick det superbra. Celine har ju fått för sig att springa åt sidan vid hindrena men Anna fick henne ändå att hoppa de flesta gångerna :D

Lägger upp en film från min lilla halvbra ritt från terrängbanan på Alex och även en liten snutt från när jag red Meggie där häromdagen. Men jag lägger in de i ett separat inlägg.
Nu kommer bilder :D

 

 


Cendy

Nu var det ett tagsen som jag skrev något här. Jag har varit iväg i Halmstad och gjort lite andra grejer. 
Sen är jag lite ledsen... Ceny är blockhalt igen och har varit det i några dagar nu. Det blir varken bättre eller sämre. Det är väl bara att vänta antar jag.
 

RSS 2.0