Jag börjar om

Sofie var här igår och tog en titt på Meggie :) Det är meningen att hon ska hjälpa mig lite med hoppningen. Jag måste nog verkligen börja om helt från början med den. Jag är ju så fruktansvärt rädd men vill så gärna! Så det bästa är nog att börja med bommar och sånt och sen bygga upp det mer och mer.
Jag tror det blir bäst för både mig och Meggie. För Meggie har ju inte världens hopperfarenhet och hon är ju ändå 15 år.
Blev tyvärr ingen ridning för mig idag för mamma fick hämta mig i skolan då jag hade sån fruktansvärd migrän så jag sov från halv fyra till halv åtta. Hatar migrän...
Imorn ska jag till växjö vid kl 2, och möta upp Martin och David, går nog en sväng på stan och sen drar vi till Lessebo och umgås med Pokemon.
Och jag ska ändra Layouten när jag kommit på hur den ska se ut. Detta blåa mönster får duga så länge x)
KRAM!

Låttips/Filmtips!

Har lagt upp denna länken på både min dayviews och facebook, så jag kände att jag måste lägga upp den här också! Det här är både ett film- och låttips från mig. Det är en film som heter Jag saknar dig som berör en väldigt mycket och låten är fantastiskt bra!

Första ridningen med Celine på hemmaplan!

Ja, det var ju som sagt första ridningen med Celine på hemmaplan idag! Blev ganska kort eftersom det var första gången och dessutom skulle vi iväg lite senare. Men hon var helt fantastisk. Lugn och koncentrerad som om hon varit hos oss i flera månader. Hon tittade lite på våra bommar som låg på marken men förmodligen har hon aldrig sett sånna eftersom hon aldrig hoppat eller något sånt. Det ska bli så roligt att rida henne! Känner verkligen att vi kommer överens och passar bra ihop! :D Slänger upp en liten film från idag, ignorera lite fula röster här och var, och tänk gärna på att det är andra gången som jag rider henne så min ridning är väl inte den bästa :p



Hårt skrittpass med Meggie

Har inte skrivit något om träningen för Madde med Meggie som vi hade i söndags. Det gick hyffsat bra, men jag är så otålig! Vill komma igång med henne nu direkt!
Vi jobbade bara i skritten, inte ett endaste travsteg. Men Meggie är så jävla stel och hon tycker det är så onödigt med dressyr och sånna grejer så hon är jättesvår att forma. Har verkligen problem med att få henne att gå fint. Men det lär väl bli bättre. Tycker att vi kommit en liten bit på vägen iallafall :)
På onsdag dyker Sofie upp och då ska vi se om vi kan ta något hinder, om jag nu vågar :D :$$$

Celine

Celine är en sjuårig frieser som kom till oss i september 2011. Hon är duktig på dressyr och älskar att hoppa om hon bara vågar. Hon är väldigt snäll och gör alltid sitt bästa, och hon gör aldrig några dumheter. Hon kan dock bli lite osäker i vissa situatoner.

På bilden längst ner rids Celine av medryttaren Sofie :)

 

 

 

 


Alexandra

Alexandra är min mors 10åriga frieser, som vi faktiskt alltid kallar för Alex. Hon är en väldigt social häst som gärna hade suttit i knät på oss om hon hade kunnat. Hon är nog världens nyfiknaste häst men också väldigt feg. Om det händer något ovanligt så vill hon gärna utforska det, men eftersom hon är så rädd får hon alltid någon slags beslutsångest.
Hon rids inte med någon särskillt "inrikting" utan rids mest i skogen. Rids hon i paddocken så spänner hon sig så hon känns halt av någon anledning... Så det brukar vi inte göra.






Meggie

Meggan Geggan är en 16årig Tinker som vi köpte i juli 2010. Hon är en stabil och snäll häst men med mycket vilja och envishet. Hon är ju inte omöjlig, men man märker att hon nästan blir lite irriterad ibland.
Jag rider henne både i skogen och på banan. Försöker hoppa med henne lite då och då men det är svårt att få henne att orka med att hoppa så mycket då hon är väldigt tung i kroppen och kanske inte i världens bästa kondition. Sen studsar hon väldigt mycket när hon rids på banan eller på en äng. Jag har ingen aning om varför men kan tänka mig att hon protesterar för att hon tycker det är trist att gå på banan... Nej, jag har ingen aning. Hon har iallafall inte ont någonstans
 
 






Cendy

Cendy är vår lånade Nordsvensk som är född 1991. Helt ärligt så vet jag inte riktigt vart han hör hemma egentligen, men den riktiga ägaren har iallafall djurförbud och det gjorde att han kom till vår kära vän Cina, och jag började rida honom så ofta jag kunde. Sen när vi flyttade ut på landet fick vi ta med Cendy hem till oss som sällskap till mammas häst. Cendy är en riktig skogsmulle, han älskar att ta en sväng i skogen. Men tyvärr har hans ben börjat bli stela och så fort någon sitter upp på honom så blir han halt. Så de senaste månaderna har det bara blivit promenader för hans del.
Det är riktigt tråkigt verkligen, för han är så himla mysig. Men eftersom han inte är halt utan ryttare så händer det ibland att jag och Cendy leker lite i paddocken och det tycker han är sååå roligt!








Me myself and I

Tänkte dra en liten kortfattad text om mig själv. Jag heter Sofia och går tredje året på ett musikgymnasium, där jag spelar bas och sjunger. Jag har en pojkvän som jag blev tillsammans med sensommaren 2010 :) Han heter Martin och går i samma klass som mig. Jag gillar musik, gärna hårdrock, mina favoritband är Judas Priest, Kiss, Pantera, Megadeth och Led Zeppelin. Jag är även väldigt intresserad av att fota och använder mig av en Canon eos 600D. Tänkte skriva varsitt inlägg om pållarna jag har också :)

mm

Försenad Layout, Ny häst och Sickinge

Shoo breeee! Jag får nog köra på den här "jättesnygga" designen ett tag, för jag orkar inte fixa någon header och krångla med färgkoder ikväll. Och dessutom var vi och hämtade en ny häst idag så mycket av min tid kommer gå till henne. Hon är verkligen jättefin. Celine heter hon, en frieser som är sex år. Jätteduktig på dressyr och väldigt lugn och snäll. Känner ju inte henne så bra än så det är lite svårt att beskriva henne. Men efter ett tag vet jag nog hur hon är ;) Imorn ska jag till Ljungby och kolla på hästtävlingar. Får se om jag fotar något eftersom det är inomhus, och förmodligen lär ljuset förstöra bilderna. Nu ska jag tömma minneskort och sedan sova. Natti.

Diss...

... Till min dåliga uppdatering! Denna veckan har jag haft fullt upp, så jag har somnat nästan direkt när jag kommit hem, och sen har jag varit hos martin och deras internet är skitdåligt. Så det har gjort att jag inte hunnit blogga något mer och inte heller hunnit designa bloggen :( Dessutom har jag inte heller gjort så mycket med Meggie. Red ut en dag, sen inte så mycket mer. :( Tur att mamma hjälper mig att motionera när jag har annat att göra. Igår när jag red i Lammhult tappade jag min ena lins under första galoppen så jag såg jättedåligt med ett öga och jättebra med det andra. Det var verkligen förvirrande för skallen.

Hur och varför startades bloggen?

Denna bloggen startades den 17/9 2011, när jag satt i en god väns källare och drack läsk (fanta wildberries för att vara exakt) och kände att jag verkligen blev sugen på att starta en hästblogg precis som många andra i hästvärlden redan har gjort. Jag har en häst som heter Meggie och det är henne som jag vill blogga mest om. Vi har nämligen precis påbörjat en träning med hjälp av en tjej som heter Madde, eftersom Meggie är ganska stel och spänner sig i paddocken och alltid övergår till någon mystisk studsgalopp varenda gång vi är på ridbanan.
Denna bloggen existerar mest för min egen skull för att jag, lite längre fram, vill se utvecklingen och hur jag och Meggie har förbättrats. Sen är det väl alltid kul om någon läser :)
Kan dock säga redan nu att bloggen nog inte bara kommer handla om Meggie om jag känner mig själv rätt. Kommer säkert skriva massor om de andra hästarna, och säkert om skolan och musik och den stora kärleken! Det återstår att se ;)
En lite halvdan snabbvisning på mig och Meggie när hon gör sina mystiska steg. Jag vet egentligen inte hur jag vågar lägga ut sånthär med tanke på hur många besserwissrar det finns som ska kommentera ens ridning, men jag brukar inte direkt bry mig :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0