Agility med Ella

Blev ingen ridning idag eftersom jag och Martin inte kom hem förrän på eftermiddagen, och det blir så stressigt om man ska "tävla mot mörkret". Så vi bestämde oss för att testa lite agility med Ella istället :D
Vi är inga proffs! Jag har aldrig haft hund förut och har definitivt aldrig hållt på med agility, så inga taskiga kommentarer om hur dålig jag är, tack x) Skrattar lite fult ibland också, men det bjuder jag på ;)

Celine och Meggie

Meggie verkade lite bättre igår. Hörde inte henne hosta nånting, men hon verkade dock fortfarande lite hängig. Men hon äter och dricker iallafall och det är väl det som brukar avgöra om de är sjuka eller inte. Hoppas att hon piggnar till nu. Jag har ju sportlov och vill verkligen passa på att rida.
En bild från igår. Hon ser ju inte jättepigg ut, men jag tror det blir
bra snart :)
Celine... Hon är en så himla trevlig häst! Hon är så försiktig men vill ändå vara med och gosa. Hon har verkligen en stark personlighet. Jag kan inte beskriva den så väl som den förtjänar!
Längtar tills när snön försvinner lite och jag kan sätta igång henne på allvar. Hon är riktigt duktig på dressyr, så vi satsar lite på att träna tillsammans, kanske inte tävla, men iallfall träna för att det är kul :D

Underbara Cendy!

Tillbringade lite tid med Cendy idag, vilket han verkade uppskatta väldigt mycket :D Pysslade om honom och tänkte att jag skulle göra honom lite fin och ta några snygga bilder på honom, men det gick inte så bra för han ville inte stå still xD Men några hyffsat fina blev det iallfall :D Valde sedan att ta en promenad med honom istället. :)
Precis när vi gått utanför stalldörren och jag hade tagit upp kameran
ruskade Cendy på huvudet. Det var som att han tänkte:
"Nu ska jag förstöra den fina frisyren som matte gjorde på mig" xD
Han ställde iallafall upp på några bilder sedan. Fast han vägrade som sagt
att stå still. Otåliga häst! x)
Sedan gick vi ut på en liten promenix istället, vilket han verkade
uppskatta mer :)
Stannade och gosade lite på vägen!
Efter ett tag tröttnade vi att gå på vägen. För Cendy var ganska hovöm.
Så vi gick upp på en kulle och kollade på utsikten :D
Efter att ha ätit upp de få grästuvorna som fanns på kullen valde
Cendy att med bestämda kliv gå hem till de andra pållarna.
Han är ju trots allt "ledarhingsten" och kan inte vara borta från
sina ston hur länge som helst, haha ;D

Sjukling...

Meggie har hostat lite till och från nu i vinter. Vi har tänkt att det nog bara är för att hon anstränger sig när det är kallt och dessutom inte har världens bästa kondition. Men nu har det blivit riktigt dåligt. Hon hostar även när hon är i hagen och inte anstränger sig. Tidigare ikväll när vi hängde ut höpåsarna tog hon bara några tuggor. Hon verkade inte alls sugen på att äta. Jag och mamma blir lätt oroliga så vi var ute nu för några minutersen och kollade till henne. Då stod hon långt bort från lösdriften och de andra, och bara hängde med huvudet. Hon var inte alls pigg! Känns så ledsamt att se henne så annorlunda. Hon brukar aldrig vara så hängig.
Nu har vi bäddat åt henne i lösdriften och ska försöka låta henne vara. Detta är väl ingen jätteallvarlig sjuka... Men jag är ändå ganska orolig... Om hon inte är frisk i helgen så kommer jag inte vilja åka iväg till Göteborg :(
Kan inte fatta att min starka madam har blivit så svag. Känns hemskt att se :(

Visste du att...

Visste du att ...
Meggies man är hela 1 Meter och 9 Cm?
Vår första häst köpte vi när jag gick i fyran och det var en unghäst?
Vi tidigare haft en frieser som varit illa behandlad, men vi kunde inte ha kvar henne då hennes psyke inte var helt stabilt efter allt som hänt?
Celine heter egentligen Pamela?
Alex är rädd för brevlådor?
Vi har bara bott på landet sen år 2010?
Vi använder oss av metoden "Slow Feeding"?

Härlig dag!

Hade en underbar dag idag! Kanske berodde det lite på det vackra vädret också. Fick ett antal vårkänslor :D
Jag red iallafall ut på Meggie och mamma red Celine. Pappa och Martin hängde med och gick med Ella. Det var jättemysigt :D
Dock hostade Meggie några gånger. Det kanske är vanligt när de har dålig kondition och anstänger sig på vintern... jag vet inte, men jag känner en liten gnagande oro i magen... Men jag tror inte det är någon fara.
Vill så gärna kolla på en hopptävling som är i Värnamo imorn. Behöver testa min kamera inför påskens hopptävlingar där. Har nämligen fått önskemål om att fotografera där då. Men tyvärr så verkar det inte bli att jag åker dit för mina föräldrar ville bara skjutsa åt ena hållet. :(
Jag vill ha körkort ><
Här kommer iallafall lite bilder från dagen :D
Älskling och Ella <3
Jag, Meggie, mamma och Celine :) Tycker att det är gulligt att både
Meggie och Celine blundar x)
Igen fast med Ella och Alex i bakrunden :)
I full galopp :D
:D

Meggie!

Då jag var lite intresserad av Meggies föl som hon fick för några årsedan, tog jag kontakt med Meggies förra ägare. Fick höra att hennes föl, som heter Tristan och är efter Timothy, befinner sig utanför Göteborg. Fick även en bild på honom och han var riktigt söt! Är verkligen nyfiken på hur han ser ut nu!
Passade på att fråga lite om hon gjort något annat än ridit i skogen med Meggie. För jag tror inte vi frågade så mycket om det när vi väl var och tittade på Meggie, då var jag inte direkt ute efter en hopphäst utan snarare ett kallblod som jag kan ströva runt på i skogen och kanske hoppa någon stock ibland. Så vi ställde mest frågor angående hur Meggie är som häst. Men efter en tid började jag bli sugen på att hoppa och komma över min rädsla, så då blev jag nyfiken på om Meggie har några erfarenheter.
Så jag frågade som sagt om hon gjort något mer än skogsridning, och det visade sig att hon blivit mycket körd, och dessutom att hon hoppats en bana på 1 METER :O Inte för att jag underskattar Meggie men jag trodde verkligen inte att hon kunde så högt xD Inte för att jag tänker hoppa sååå högt, men det är ju roligt att veta, för då vet jag att hon har tidigare erfarenheter som bara behöver repeteras, och självklart måste hon komma i bättre kondition än vad hon är i just nu. (vintertid ni vet).
Hon berättade även att hon ridit dressyr men att Meggie inte var riktigt lika förtjust i det som att hoppa. Och det har vi ju märkt x)
Fick även veta att hon varit med på lite hopptävlingar, och även tillbringat en hel sommar på ett handikappsridläger!
Jag litar på Meggie och känner mig trygg med henne. Men nu känner jag att jag har fått mer tillit till Meggie. Jag känner att eftersom hon har tidigare erfarenheter så behöver jag inte oroa mig över att jag på något sätt gör fel. Jag kan inte riktigt förklara... Men det känns riktigt j*vla bra!
Min fina gamla tant <3 Hon är verkligen underbar!
Lägger upp lite bilder som jag fick av hennes förra ägare. Bilderna tillhör alltså Ullrika.
Meggie som körhäst :D
Hennes man har blivit dubbelt så lång :o Och hon har dessutom blivit mycket grövre. Inte tjockare, utan grövre.
Tristan, Meggies föl
Mor och son :)

Film från den 12e februari :)

En liten filmsnutt på mig och Meggie. Mobba mig inte för att jag smackar mycket. Ville se om hon började studsa när jag smackade.. För hon brukar alltid göra det, meen det gjorde hon inte :D

Aktiv!

Dennna dagen har varit jättebra! Har varit ute hela dagen :)
Åkte först till Linn och fotade henne när hon red Yrja :) Sedan kom hon till mig och fotade och filmade när jag red Meggie. Meggie studsade inte en enda gång! :o Helt otroligt! Det var första gången jag galopperade på en öppen yta utan at hon studsade! Helt otroligt!
Efter att jag ridit Meggie och tagit lite paus inomhus bestämde hela familjen (iallafall de familjemedlemmarna som bor heemma) att vi skulle gå ut en promenad för solen sken så fint. Och klockan var faktiskt efter kl fyra när vi var ute och det hade inte ens börjat mörkna! :D VÅren är påväg, tjohooO! :''D
Vi tog med oss Ella ut, och pappa gick med Cendy och jag red Alex :D
Linn och Yrja :)
Jag och Meggiie (och ella xD)

Jag på Alex med pappa och Cendy :D

Celine

Red Celine idag, hon är fantastisk alltså. Hon har inte gått sen i julas och var ändå väldigt lugn måste jag säga :) Tränade lite på att gå över bommar i paddocken, och det är liite läskigt tycker hon, men det släpper nog snart. Red henne på banan några varv, men det blir ju inte direkt någon ordentlig ridning när det är massa snö och när hon inte har gått på så länge, så sedan red jag lite i hästarnas andra hage istället.
Är lite bekymrad över Celines trav. Hamnar i sån fruktansvärd obalans... Men jag antar att det är för att jag inte känner henne så bra än. Red inte henne så mycket i höstas för vi ville att hon skulle få tid att känna sig trygg hos oss, så vi ställde inte så mycket krav. Men vi ska komma igång i vår :D
Har en liiiten film på några galoppsteg. (äntligen en häst som inte studsar i galoppen, haha ;))
Jag antar att jag får dåligt betyg av er som bryr er om outfitar med min "snygga" overall tillsammans med det röda schabraket? ;D
>

Detta händer om du ridit för länge ;)

Snodde detta från bloggen http://speakinghorse.wordpress.com, tyckte det var lite roligt :)
Du vet att du har varit i hästvärlden (för) länge när…
… du sitter på tågstationen och tyst bedömer de förbipasserande människornas ‘gångarter’.
… du flyttar folk åt sidan genom att lägga handen på deras höft och klicka med tungan.
… du smackar tyst för dig själv för att få busschauffören att köra fortare.
… du gör halvhalter med händerna när du ska gå över ett övergångsställe och en bil som ska passera inte stannar tillräckligt fort.
… du svänger kundvagnen genom att använda sitshjälper och musklerna på insidan av låren.
… du faktiskt vet att människor har sittben.
… du refererar till en stukad fot som hälta och en svullnad som gallor.
… du ser en häst i en hage när du kör bil och känner hur världen stannar upp ett par sekunder medan du tänker ‘aaw, häst!’.
… du rider även vid bilkörning.
… du snarare rider cykel än att cykla.
… du tycker att alla filmer där hästar skadas eller dö är extra sorgliga.
… du använder hästrelaterade ord i vardagen och tycker att det är konstigt att folk inte förstår vad du menar.
… du kommer på dig själv med att berömma dina medmänniskor på samma sätt som du berömmer hästen.
… du inser hur rik du hade varit och hur mycket tid du hade haft över om du inte hade sysslat med hästar.
… du spenderar timmar med att titta på hästannonser bara för att det är roligt.
… du faktiskt tror att även de som inte gillar hästar vill höra anekdoter om din häst.
… du försöker hitta mängden smältbart råprotein i innehållsdeklarationen på ICAs varor.
… du spenderar en hel dag i stallet utan att äta så mycket som en frukt, men får dåligt samvete för att hästens lunchhö råkade bli en timme försenat.
… du värmer bettet trots att du har tappat all känsel i dina egna fingrar.
… du inte hade känt dig hel utan hästar i ditt liv.

Damphäst

Har under två veckor ungefär haft ganska jobbiga magsmärtor så jag har inte riktigt haft möjlighet att rida. Men idag bestämde jag mig för att göra det trots att magen gjorde ont. Och det hjälpte faktiskt att rida! För jag tror att jag glömde bort att ha ont. :)
Red lite på en snötäckt gräsplätt vid huset och sedan i en liten ko-hage på andra sidan vägen. På plätten gick det bra, och Meggie hade faktiskt en riktigt fin galopp, men i ko-hagen höll hon bara på att studsa heeela tiden. Förstår inte riktigt varför. Trodde hon skulle få världens energikick av fältet så vi kunde rejsa, men nähe.. ><
Lägger upp en liten kort film från idag.
La in ett randomklipp på Ella i början xD Vet inte varför xD

RSS 2.0