Utkast: Jul. 29, 2012

Halloj!
Kom hem från Värnamo idag. Jag och Martin har på "trippeldejt". Var hos Agnes med David, Elliot och Hulda. Vi grillade, kollade på film och hade det trevligt. Gick på marknaden också. Gick in på JC och köpte en jättefin klänning på rean för 49 kr, och den skulle egentligen ha kostat 599 kr. Så jag fick ju alltså 550 kr i rabatt! Otroligt!
I eftermiddags var jag och mamma hos en vän till henne, som bor en bit bort. Hon visade lite hur hon arbetade med sin häst. Det är mycket NH över det och hon fick igång sin häst i trav genom att bara le, och fick hästen i galopp genom att bara sträcka ut sin hand. Otroligt, det också!
Har kollat på några avsnitt av Lost ikväll och det blir det nog resten av kvällen. Är helt fast!

Bilder från Stallargård

Idag har jag varit och fotograferat hemma hos Carina i stallargård :) Det var hos henne vi hade hästarna innan vi flyttade ut på landet. 
Här kommer lite bilder :)
 

Meggie och jag - film

Här kommer en liten film på mig och Meggie från i tisdags :)
Det är Martin som har filmat <:
 

Kräfta!

Hallå! 
Jag är röd som en kokt kräfta! Var i Ljungby och fotograferade med Julia, och solen stekte något så våldsamt så jag har fått sån fruktansvärd bränna. Men det var roligt iallafall :) Fick äntligen testa mitt nya objektiv! Det är superbra! Dock har jag problem med autofokusen så jag har fått använda mig av den manuella idag och det är lite stressigt när man fotar rörligt motiv. Men jag är nöjd med de flesta bilderna :)
Håller på att lägga in de på min hemsida nu!
 
Igår red jag Meggie på banan och Martin filmade lite :) Tänkte lägga upp någon film från det någon av de kommande dagarna. 
Red Celine idag och mamma tog lite bilder. Men jag orkar inte lägga in något nu, för jag är jättetrött. Vill bara lägga mig och kolla på Lost och gosa ner mig i sängen...
Det ska jag göra nu!
Godnatt :)

Halmstad och hästshopping!

Har varit i Halmstad i helgen. Åkte dit med Martin, Elliot och Hulda och bodde ensamma i vår sommarstuga som ligger precis vid stranden! Det var jätteroligt, och kändes extra romantiskt eftersom vi var två par :)
Igår kväll åkte jag till Martin, men kände att jag varit ifrån Ella för mycket så jag tog faktiskt med den lilla busen. Hon verkar trivas väldigt bra här, och hon är helt galen i Martins föräldrar, och de är lika galen i henne. 
 
När vi var i Halmstad passade jag på att gå in i en jättemysig hästaffär! 
Köpte tre stycken Magic Brush, och hårsnoddar till Meggie, eftersom hon blir så varm av all man!
Och så även ett par sjuuukt snygga stigbyglar (a) 
Allt gick på 377 kr! Inte illa för mig som är så snål! x)
 
Bilden är tagen från google :)
Och det är såklart de röda som jag har köpt :)
 

Pocahontas!

ÅÅÅh jag dööör!
Jag vet att alla egentligen har hört låten säkert tusen gånger, men jag tycker att den är så fruktansvärt bra, filmen också för den delen, så jag får gåshud över hela kroppen.
Fyyyy sjuttsingen så bra den äääääär!!!
 
 

Meggie och Cessna

Hallå! 
Kom nyss in efter att ridit Meggie på ridbanan. Lina var här och red Cessna också. 
Det gick jättebra, dock håller Meggie fortfarande på med sina små studsningar. Men det försvinner nog med tiden ><
Hoppade lite också. Dock lågt eftersom jag red barbacka. Det gick också ganska bra!
Jag bad mamma filma när vi red men hon hade bara filmat Lina och Cessna, och när hon hade filmat mig så var tydligen inte kameran på  :s 
Så jag har tyvärr inget att lägga upp ><

stallet.se

Hejsan hoppsan :)
Sitter hos Elliot med Martin, Alfons och Emil. De spelar något drygt TV-spel och jag sitter lite vid datorn. 
Har fastnat vid stallet.se igen. Haha. Har haft mina perioder med det och jag tycker faktiskt det är roligt. Det handlar mycket om att kunna använda sin fantasi i photoshop och ta fina bilder på hästar men även hundar, katter och kaniner. :)
Dock så tycker jag att de har gått lite för långt när det gäller användning av riktiga pengar. Det finns ett så kallat "guldmedlemskap" som gör att man får tillgång till lite extra grejer som kostar 25 kr om man ringer och 15 kr om man smsar. Sen kan man även köpa 100 "stallpengar" för 10 kr om man betalar med sms. Man kan även få 4000 "stallpengar" om man betalar 200 kr med sitt bankkort. Tycker det är lite överdrivet då det inte går att göra någonting utan varken stallpengar eller guldmedlemskap, och på denna sidan sitter inte bara folk i min ålder utan yngre barn i 10årsåldern. Det borde nästan inte vara okej om ni frågar mig. 
Jag minns när jag var 11-12 något såntdär och köpte massa stallpengar och guldmedlemskap, och mamma och pappa fick massa räkningar på det och det spelade ingen roll hur mycket de skällde på mig, jag var som beroende. 
Lugnade väl ner mig lite sedan och har genom alla dessa år samlat ihop endel av dessa "stallpengar" så jag klarar mig nog x) 
 
Jag har ju lovat bilder från falsterbo men de är hemma och jag är ju som sagt hos Elliot så det får bli någon annan dag :)
Hare bra!
 
Langar en bild på mig och min älskade Ella <3
 
 

Ridpass med Cessna :D

Halli hallå! 
I onsdags var jag på Falsterbo Horse show! Det var jätteroligt. Kollade på hoppning hela dagen och hade hyffsat väder! Eller hyffsat var det väl egentligen inte, med tanke på hur vädret har varit denna sommaren så var det väl fantastiskt bra. Fick en kort regnskur över oss på förmiddagen, men sen var det sol och värme resten av dagen :)
Tänkte lägga upp bilder från falsterbo någon annan dag, för nu ska jag lägga upp bilder från när jag red Cessna igår :D
Det var ganska pirrigt när jag sadlade Cessna igår. Det kändes riktigt ovant att sitta på henne och ha den där smala halsen framför sig med tanke på att jag är van vid Meggies x) Men det gick jättebra. Sofie var med och red Celine, det gick bra för de också. Och Sofie sa att Celine verkade tycka att det var roligt, och det är ju bara positivt :D Efter att jag ridit Cessna en stund så tror jag mitt muskelminne väcktes. Kände igen stegen väldigt väl, men dock kändes det som jag blivit lite stor för Cessna. Har nog lite för långa ben. 
Mamma sa egentligen att jag inte skulle skriva så mycket om Cessna på bloggen för hon var rädd att Lina skulle bli orolig över att vi skulle ta tillbaka henne, men jag kan ju säga såhär: LINA! Om det nu skulle vara så att du läser detta så finns det ingen risk att jag ska ta tillbaka Cessna. Jag älskar Cessna men jag har ju Meggie och Celine som jag rider och de passar mig bäst. Och dessutom så vet jag på ett ungefär iallafall hur mycket Cessna betyder för dig, så du behöver inte vara orolig :)
 
Juste! Jag tog faktiskt ett litet skutt med Cessna. Dock så var det ganska läskigt, för jag har knappt hoppat med henne mer än en gång efter att jag trillade av. Men det gick jättebra :D Hon är ju så snäll :)
Nu kommer lite bilder! Tänkte bara säga också att jag har inte valt den rosa utrustningen. Hade det varit jag så vet nog alla att den varit röd. Men det är ju en smaksak och det får fodervärden bestämma :)
 
 

Cessna och nytt objektiv!

Idag gick jag upp vid halv 10, gjorde de vanliga morgonsysslorna och sedan åkte vi till Ljungby för att hämta Cessna. 
Hon var verkligen mager, den stackaren. Jag hoppas att hon kan äta till sig en riktigt rund mage här utan att få några problem :)
Först fick hon gå lite själv, sedan bestämde vi oss för att släppa in Cendy hos henne. Vi hade först tänkt låta Cessna gå ihop med Celine men sen tänkte vi att det är bättre med Cendy eftersom de har gått ihop innan och om Cessna går med Celine så måste Cessna vara själv när vi rider Celine. Så det fick bli Cendy!
Men det blev inte som vi trodde. Cendy och Cessna som tidigare varit typ bästa vänner fungerade inte alls ihop. Cendy som alltid brukar vara så snäll jagade Cessna medan Cessna sparkade mot honom. Och Cendy blev dessutom orolig då han inte längre fick vara med de andra hästarna. Så vi bytte och tog in Celine i hagen iallafall. Men hon jagade också Cessna. Så jag och mamma gjorde helt enkelt så att vi satte upp ett par stolpar och två trådar i hagen runt huset och delade av så att Cessna på sätt och vis kunde gå med de andra fast med en tråd mellan de, istället för att gå i två olika hagar. Så nu är det lugnt där ute :)
 
Jag fick mitt nya objektiv idag också. Sigma 2,8 24-70 mm :) Har tagit några bilder, men inte testat det sådär ordentligt för det har varit så regnigt. 
Imorn ska jag till Falsterbo, wohoo! :D
 
Här kommer lite bilder på Cessna. Dock är de ganska orättvisa för hon är mycket finare i verkligheten. :)
 
 
 

Tekniska prylar som krånglar...

Åh vad less jag blir!
Jag köpte en extern hårddisk för fyra årsen, och nu i höstas blev den full så jag fick en ny i julklapp. Men den nya slutade helt plötsligt att fungera för någon månad sedan och har fortfarande inte fått den lagad. Och nu idag tänkte jag ta fram några fina bilder på Cessna från den gamla hårddisken och lägga upp på bloggen. Men nu fungerar inte den heller!!! Den glappar och det står att jag måste formatera om den... Om det inte går att rädda innehållet så vet jag inte vad jag gör. Jag har bilder och filmer på den sen fyra år tillbaka och som tar upp 500 gb. Kommer förlora massa fina minnen... Jag blir så irriterad när tekniska prylar ska krångla :(
Nu ska jag lägga mig i sängen och lyssna på sagan om ringen på ljudbok. Vovven ska också med, hon sover alltid i min säng om nätterna och det är såååååå mysigt. Bara för att hon är så fruktansvärt söt så lägger jag in en mysig bild på henne.
Puss EllaBella <3

Pirrigt!

Jag är glad. Jätteglad. Men också nervös, spänd och pirrig. 
Det är nämligen såhär att min ponny Cessna ska komma hem till oss på lite grönbete!! :D Jag är så glad! 
Jag ägde henne när jag var 11-12-13 och jag lärde mig hur mycket som helst på henne. Sen hände det där olyckliga. Jag hamnade i en deprission då jag inte orkade med nånting. Och påväg in i den ramlade jag även av och blev rädd, så vi lånade ut henne till en tjej i Ljungby. Sen när deprissionen försvann 2-3 år senare, så skulle det ju vara ganska orättvist av mig att bara ta tillbaka Cessna när jag visste hur mycket tjejen som hade henne älskade henne och dessutom hade jag träffat Cendy och börjat rida honom så... Cessna fick helt enkelt vara kvar i Ljungby. Och det har inte blivit av att jag hälsat på Cessna mer än typ tre gånger i rädsla av hur det kommer kännas. Men nu är det så att Cessna blivit ganska mager så vi ska ta hit henne för ett tag så hon ska få äta upp sig lite och bli lite rund om magen precis som våra hästar är. (dock är de alldeles fööör runda x))
Så idag har mamma och pappa besiktigat <--(jag är väldigt osäker på hur det stavas om jag ska vara ärlig) hästtransporten. Och imorn åker vi och hämtar Cessna. Jag är såklart överlycklig. Hon är nog den hästen som betytt mest för mig, då jag lärde mig sjukt mycket på henne. Hon var verkligen en läromästare! 
Men det är ändå nervöst. Tänk så trivs inte Cessna hos oss? Tänk så är de andra hästarna taskiga mot henne? Kommer tjejen som har haft Cessna under alla dessa år gå runt och vara orolig över att jag kommer ta tillbaka Cessna? Kommer jag vilja ha tillbaka Cessna och inte kunna släppa taget när hon ska åka tillbaka? 
Jaa, det är mycket jag funderar på. Jag undrar om det kommer kännas ovant att rida henne. Eller om mitt muskelminne kommer att reagera. 
Här kommer en bild och några filmer. Har typ alla bilder jag äger på Cessna på min externa hårddisk som jag inte har tillgång till just nu, men jag kanske lägger upp flera när ajg kommer hem senare :)
 
 
 
 
(Hihi liten fail)
 
 
 
 
 

Långhåriga vänner

Under helgen har jag haft ganska fullt upp. Åkte till stan i lördags ihop med Martin, Elliot och Hulda. Man kan säga att det var en liten dubbeldejt :) Sedan åkte vi till Emil på hans lilla barnkalas och igår så var vi en stund hemma hos Martin och sen åkte vi till Elliot och här sitter jag fortfarande just nu. Har tagit hur mycket bilder som helst, som jag ska lägga upp när jag fixat till de lite :)

Min långhåriga vänner!

Lädja

Sitter hos Martin. Och han har seriöst världens segaste internet! Måste ansluta om på nytt varannan minut.
Idag var jag och Julia hos Felicia i Lädja och fotade lite när hon red. De var så himla duktiga! Felicia red barbacka med endast en halsring och galopperade runt på ridbanan och fick hennes häst lara att göra precis som hon ville. Det var riktigt häftigt att se!
Ska försöka lägga in några bilder... Får väl se vad internetet säger...
Dock får de bli oredigerade för jag orkar inte redigera de :)
 
 
 
 
Älskar denna bilden! Har fått fnatt på att fotografera i svartvitt med magnet-toning och röd filtereffekt :)

Spontan ridtur!h

Jag låg och vilade innan från typ kl sju till halv nio. Jag och mamma skulle ut och rida med Carro och möta henne i skogen vid halv nio. Men när mamma skulle gå ut och börja sadla så väckte hon mig men jag var knappt vaken och sa att jag inte orkade rida. När jag sedan vaknade ordentligt så var klockan kvart i nio. Jag gick ut och lekte lite med Ella. Sedan fick jag plötsligt en idé om att rida och möta mamma :) Så jag tog in meggie, borstade av henne och satte på henne tränset. Tänkte först ta hackamoret men tog sedan bettet för att vara på den säkra sidan nu när jag skulle rida barbacka själv i bara vanliga jeans x) Och det var tur det. För Meggie hade ingen lust att ge sig ut på en ridtur! Hon ville bara vända hem. Och när hon vill vända hem så är det inte full galopp hem. Utan hon bara "nä nu går jag hem istället" och vänder sig om lugnt och stilla i fortfarande normal skritt. Hade jag haft hackamoret så hade jag inte kunnat göra nånting då hon tyvärr lyssnar väldigt dåligt på det. Men jag fick iallafall henne att gå på i hyffsat tempo efter en bit. Sen mötte jag upp mamma och vi vände hemåt. Dåååå blev det andra bullar. Då skrittade hon dubbelt så snabbt. För då var hon ju påväg hem, och då går det aldrig extrafort ;) 
Och det är ju superbra med snabbskritt för då kanske hon kan bli av med den där magen... 
 

Charmtroll!

Allt flyter på bra nu med hästeriet, som vi brukar säga här hemma. Sofie, som är medryttare till Celine, var här och provred henne i söndags tror jag, och igår var vi ute en sväng i skogen. Jag på Meggie och hon på Celine.
Det känns som att något lyft från min mage. Jag har haft endel ångest långt inne i mig över att jag inte rider tillräckligt ofta. Jag har två hästar som jag måste få upp i kondition, men jag har inte klarat av det på egen hand. Så nu känns det jätteskönt att Sofie börjat rida Celine.
Och nu har jag även börjat sätta igång Meggie igen! Har inte ridit henne på jättelänge eftersom hon har haft hovböld och jag är sååå glad över att få sitta på hennes rygg igen. Jag älskar den hästen. Hon är ett riktigt charmtroll!
 
 

RSS 2.0